Lege portemonnee

Ik ben ondernemer en ik heb geldzorgen

Ben je ondernemer en maak jij je zorgen over je financiën? Heb je betalingsproblemen of zijn er (dreigende) schulden? Op deze pagina vind je alle informatie hierover. Neem bij schulden of betalingsachterstanden altijd direct contact op met Wegwijs+. Ook als je nog geen schulden hebt, maar wel geldzorgen. Wegwijs+ kan je helpen bij het vinden van oplossingen.

Herken jij je in één van de onderstaande signalen?

  • Je maakt je zorgen over jouw (financiële) situatie.
  • Je hebt betalingsachterstanden in je (zakelijk of) vaste lasten.
  • Je kunt jouw leveranciers of personeel niet betalen.
  • Je hebt schuldeisers die dreigen met faillissement of beslag.
  • Je ontvangt aanslagen van de Belastingdienst, maar je kunt jouw boekhouder niet betalen.

Neem dan contact met de gemeente op. Hoe eerder hoe beter. Samen zorgen we ervoor dat je de toekomst weer met vertrouwen tegemoet ziet. Je mag het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen. Je wordt gratis geholpen en wij gaan vertrouwelijk met jouw situatie om.

Contact (privacy gewaarborgd)

Je kunt contact opnemen met de medewerker van Wegwijs+ via 073-658 07 50. Vanzelfsprekend is je privacy gewaarborgd. Zij denken gratis met je mee. Je hoeft hier nog helemaal niets voor aan te leveren. Het enige wat je hoeft te doen is contact opnemen.

Tip: regelingen en toeslagen

Ook een ondernemer heeft soms recht op energietoeslagexterne-link-icoonregeling meedoenexterne-link-icoon of het kindpakketexterne-link-icoon. Neem hiervoor contact op met Wegwijs+. Op deze pagina externe-link-icoonstaat wat er allemaal is.

Veel gestelde vragen

Nee, je kunt alleen ondersteuning vragen in jouw woongemeente.

Ja, jouw woonplaats is leidend en niet de locatie van je onderneming.

In beginsel sluiten we niemand uit. We adviseren en ondersteunen elke ondernemer, of je nu ZZP’er bent of via een maatschap of vof onderneemt.

Nee, advies en ondersteuning vanuit de gemeente is gratis.

We kijken naar de levensvatbaarheid van de onderneming. Als de onderneming levensvatbaar is en je wil als ondernemer graag door, dan richt de ondersteuning van de gemeente zich op behoud of een doorstart van de onderneming. Wanneer de onderneming niet meer levensvatbaar is, kunnen de medewerkers van Wegwijs+ ondersteunen bij het stoppen met ondernemen.

Hulp nodig?

Neem contact op met één van de OCO's. Je kunt bij een OCO gratis terecht. Een OCO ondersteunt alleen joúw belang. Los van de gemeente of wie dan ook. Een OCO kan ook helpen bij het vinden van hulp bij geldzorgen en schuld. Kijk bij onafhankelijke cliëntondersteuningexterne-link-icoon voor contactgegevens en meer informatie.