Onafhankelijke cliëntondersteuning

Bij een onafhankelijke cliëntondersteuner (OCO) kun je gratis terecht met jouw vragen over ondersteuning, (preventieve) zorg, jeugdhulp, onderwijs, welzijn, wonen werk, inkomen of maatschappelijke ondersteuning. Een OCO ondersteunt je in jouw belang, kent de weg, gaat met je mee en weet veel van wetten en regelingen.

Voor wie

  • Iedereen kan gebruik maken van een OCO
  • Je hebt geen verwijzing of indicatie nodig
  • Een OCO is gratis en onafhankelijk
  • Ook als je de zorg voor iemand anders regelt (mantelzorg), kan een OCO je ondersteunen

Wat doet een OCO?

  • Heb je een vraag over het regelen van zorg?
  • Heb je een moeilijke brief gekregen en wil je graag dat er iemand met je meekijkt?
  • Vind je het fijn als er iemand met je meegaat naar een lastig gesprek?

Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een familielid of vriend vragen. Maar ook een OCO kan je hierbij helpen.

OCO's in gemeente Vught - Nederlands

By showing the video you accept the terms and conditions and privacy policy of Youtube.

Hoe kan een OCO je helpen?

Contact

Wil je graag ondersteuning van een OCO? Kies voor een vrijwillige of beroepsmatige OCO. 

Vrijwillige OCO

  • De vrijwillige OCO's zijn je heel graag van dienst. Iedereen kan een beroep op een vrijwillige OCO doen. Bel 06 11 38 99 78, kijk op de website ocovught.nlexterne-link-icoon of stuur een e-mail naar ocovught@welzijnvught.nl.   
  • Ouderen Samenexterne-link-icoon Voor alle 50+ inwoners van de gemeente Vught. Als je hulp wilt bij een lastig gesprek, een moeilijk formulier of bij het aanvragen van bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, vervoer of een aanpassing in de woning. Ook bij een nieuwe indicatie kan een OCO van Ouderen Samen je ondersteunen. Bel 073 656 53 50 of mail naar: info@ouderensamen.nl.

Beroepsmatige OCO

De beroepsmatige OCO's zijn vaak gericht op een speciale doelgroep. Hieronder zie je de organisaties die cliëntondersteuning bieden en hun doelgroepen. Je kunt er zelf contact mee opnemen. De contactgegevens staan erbij.  

Heb je een indicatie voor WLZ-zorg (Wet langdurige zorg) en wil je gebruik maken van een  beroepsmatige OCO? Dan kun je een beroep doen op een organisatie die een overeenkomst heeft met je zorgkantoor VGZ. Je kunt zelf direct contact opnemen met 1 van deze organisaties:

Hulp bij het vinden van een OCO?

Vind je het fijn als iemand je helpt bij het vinden van een OCO? Neem dan contact op met Wegwijs+. Bel (073) 658 07 50. Wegwijs+ is een samenwerkingsverband van de gemeente Vught, Farent, MEE, Vivent en GGD.