Regeling Meedoen

Een keer naar de schouwburg. Lid worden van een sportclub. Naar de kapper of een dagje naar een pretpark. Dit en nog veel meer is mogelijk met de regeling Meedoen. Je vraagt dit aan met de toets Inkomen en Vermogen.

Toets inkomen en vermogen

Naar toets Inkomen en Vermogenexterne-link-icoon

Met deze toets geef je één keer per kalenderjaar je inkomen en vermogen door. Regeling Meedoen wordt hiermee automatisch aangevraagd.

Heb je een bijstandsuitkering dan hoef je niets te doen, je komt al in aanmerking voor regeling Meedoen. 

Hoe het werkt

  • Je mag het geld bijna overal voor gebruiken. Van kaartjes voor het theater tot cursusgeld. Je mag het geld niet weggeven en niet gebruiken om lid te worden van een huurdersvereniging of vakbond. 
  • Het bedrag is maximaal € 177 per persoon per jaar.
  • Studenten komen niet in aanmerking voor deze regeling

Steekproef

We onderzoeken via een steekproef of het geld van de regeling Meedoen bij de juiste mensen terecht is gekomen. Wij vragen dan bij een aantal aanvragers de gegevens op.

Hulp nodig bij de aanvraag?

Neem contact op met één van de OCO's. Je kunt bij een OCO gratis terecht. Een OCO ondersteunt alleen joúw belang. Los van de gemeente of wie dan ook. Een OCO kan ook helpen bij het aanvragen van een regeling. Kijk bij onafhankelijke cliëntondersteuningexterne-link-icoon voor contactgegevens en meer informatie.