Hulp bij het huishouden

Lukt het niet, ook niet met wat hulp van een huisgenoot, familielid of kennis, om je huis schoon en leefbaar te houden? Misschien kun je gebruik maken van de maatwerkvoorziening hulp bij het huishouden. Wegwijs+ kijkt samen met u waar u recht op hebt en regelt eventueel hulp in huis.

Zo werkt het

  • Neem contact op met Wegwijs+ en leg uit dat je huishoudelijke hulp nodig hebt
  • Een medewerker van Wegwijs+ komt thuis bij je kijken
  • Samen spreek je de mogelijkheden door
  • Wegwijs+ beslist na het bezoek of huishoudelijke hulp via de gemeente nodig is en hoeveel hulp nodig is
  • Beslist Wegwijs+ dat je hulp krijgt? Je krijgt dan een indicatie voor een maatwerkvoorziening huishoudelijke hulp
  • Wegwijs+ gaat dan de zorg organiseren. Je kunt kiezen uit verschillende zorginstellingen. Het is ook mogelijk te kiezen voor een persoonsgebonden budget. Dan kies je zelf jouw hulp in de huishouding. Kijk voor alle informatie en de voorwaarden bij Persoonsgebonden budget.
  • In deze krappe arbeidsmarkt kampen onze huishoudelijke hulpaanbieders met personeelstekorten. Hierdoor kan het 6 tot 12 maanden duren voordat de hulp daadwerkelijk wordt aangeboden. We werken met man en macht samen met de regio en de huishoudelijke hulpaanbieders aan een oplossing. 

Hulp nodig bij de aanvraag?

Neem contact op met één van de OCO's. Je kunt bij een OCO gratis terecht. Een OCO ondersteunt alleen joúw belang. Los van de gemeente of wie dan ook. Een OCO kan ook helpen bij deze aanvraag. Kijk bij onafhankelijke cliëntondersteuningexterne-link-icoon voor contactgegevens en meer informatie.

Wachtlijst hulp bij het huishouden

Er is zo veel vraag naar hulp bij het huishouden dat de wachttijd is opgelopen tot één jaar. Dat is lang. Daarom moeten we er samen voor zorgen dat de hulp bij het huishouden sneller beschikbaar is voor inwoners die het écht nodig hebben. Inwoners die de poetshulp niet zelf kunnen regelen en niet zelf kunnen betalen.

Heb je hulp nodig in het huishouden? Misschien kunnen buren, vrienden of familieleden iets voor je doen. We weten dat hulp vragen niet altijd fijn is en lastig kan zijn. We weten ook dat anderen graag helpen. Durf daarom de hulp te vragen die je nodig hebt.