Mantelzorg en dementie

Naast alle hulp voor mantelzorg in het algemeen, is er in onze gemeente ook veel speciale ondersteuning voor mantelzorgers die zorgen voor iemand met dementie. Op deze pagina vind je welke hulp en ondersteuning er is.
Neem voor (het aanvragen van) hulp contact op met een mantelzorgconsulent: of stuur een mail naar wegwijs@vught.nl. De consulent geeft meer informatie over de mogelijkheden en helpt je verder.

GeheugenCafé

Het GeheugenCafé Vught zijn bijeenkomsten voor iedereen die betrokken is bij mensen met geheugenproblemen en dementie. Je kunt hier terecht voor informatie, vragen over geheugenproblemen en het uitwisselen van ervaringen. Ook worden in het GeheugenCafé thema-avonden georganiseerd.

De bijeenkomsten van het GeheugenCafé vinden maandelijks plaats in afwisselend: Huize Elisabeth, Woonzorgcentrum Theresia en DePetrus.

Cursussen van Vughterstede

Vughterstede biedt korte cursussen aan, zoals Mantelzorg bij dementie. Kijk voor meer informatie op de site van Vughterstedeexterne-link-icoon.

Cursussen van Welzijn Vught

Welzijn Vught biedt korte cursussen aan, denk aan hoe je de ander kunt helpen bij persoonlijke verzorging, of hoe je als echtpaar samen verdergaat als één van jullie de diagnose heeft gekregen. 

Geheugenbieb

Elke dinsdagmiddag zijn er vrijwilligers van de Geheugenbibliotheek aanwezig in DePetrus. Van 13.30 tot 15.30 uur staan zij je te woord bij vragen over de boeken en materialen op het gebied van dementie en het geheugen.

Ook voor vragen over dementie kun je bij hen terecht. Zij wijzen je de weg naar alle voorzieningen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers in Vught.

Geheugenwijzer

In Vught hebben we met het Dementienetwerkexterne-link-icoon de geheugenwijzer gemaakt om je de weg te wijzen in zorg voor iemand met dementie. In de geheugenwijzer staan ook praktische tips voor het omgaan met iemand die dementie heeft.

Wil je liever een papieren versie? Deze kun je gratis krijgen bij de geheugenbibliotheek in dePetrus of bij het HelvoirThuis.