Bijstand voor ondernemers

Woont u in Vught en bent u ondernemer of ZZP-er? Het kan zijn dat de gemeente u kan helpen met bijstand of krediet.

U kunt elke dinsdag bellen voor een afspraak met Frank Rijpkema (Wegwijs+) via 073 65 80 750

Ondersteuning voor zelfstandigen

Op basis van de Bbz-uitkering, oftewel Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen kunt u als ondernemer of ZZP'er een beroep doen op bijstand voor zelfstandigen. Dit kan als u tijdelijk extra geld nodig hebt om uw bedrijf te redden of uw gezin te onderhouden.

In grote lijnen zijn er twee verschillende uitkeringen. Zijn er schulden? Of hebt u een investering nodig? Dan kan een bedrijf krediet krijgen. Daarover hoeft niet in alle gevallen rente betaald te worden. Is er te weinig omzet om van te leven? Dan is een uitkering op bijstandsniveau mogelijk. Daarnaast zijn er allerlei maatwerkoplossingen. Moet het bedrijf beëindigd worden? Soms is schuldhulpverlening dan een mogelijkheid.

Voor wie

De Bbz is er voor allerlei soorten ondernemers en situaties. Enkele voorbeelden:

  • U wilt vanuit een uitkering een bedrijf starten
  • U hebt een bedrijf of bent ZZP-er en hebt te weinig inkomen om van te leven. U kunt tijdelijk hulp krijgen met krediet of een bijstandsuitkering
  • U staat op het punt uw bedrijf te beeindigen omdat het niet goed loopt. U kunt inkomensondersteuning krijgen om de zaak af te bouwen
  • U bent 55 jaar of ouder, hebt een eigen zaak, maar kunt daarvan niet meer in uw levensonderhoud voorzien. Bijvorobeeld doordat uw gezondheid slechter is geworden of omdat uw zaak niet meer loopt omdat uw producten tegenwoordig vooral bij webwinks worden verkocht. U kunt, afhankelijk van uw persoonlijke situatie ondersteuning krijgen

Voor de Bbz-regeling van de gemeente Vught maakt het niet uit of u een eenmanszaak hebt, een VOF, of dat uw activiteiten hebt ondergebracht in een BV, CV of maatschap. Wel is een voorwaarde dat u in de gemeente Vught woont.

Contact

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor ondersteuning vanuit de gemeente? Neem contact op met Wegwijs+ en maak een afspraak met Frank Rijpkema. Ook als het nu nog goed gaat met uw bedrijf, maar u zich zorgen maakt over de toekomst, is het verstandig eens samen met de gemeente om de tafel te gaan zitten. We kunnen uw situatie onderzoeken en bekijken welke mogelijkheden er zijn om u te helpen. Kan dat niet? Dan kunnen we u in elk geval doorverwijzen naar andere instanties die wel iets voor u kunnen betekenen.

Frank Rijpkema is elke dinsdag bij Wegwijs+ aanwezig. U kunt bellen via 073 65 80 750 om een afspraak te maken. In geval van nood kan dat ook op heel korte termijn en op een andere dag.