Wist u dat u er niet alleen voor staat?

Publicatiedatum: 
12 sep 2018
Schoolgaande kinderen kosten geld. Een computer, de ouderbijdrage, schoolreis, grafische rekenmachine, IPad, een voorgeschreven uniform noem maar op. Wellicht is er op een bepaald moment bijles nodig. Voor ouders met een laag inkomen zijn er verschillende regelingen waar ze gebruik van kunnen maken om dit allemaal te kunnen bekostigen.

Het schooljaar was net begonnen toen mijn zoon Kay thuis kwam met de mededeling dat ze dit jaar de keuze hadden tussen de Rome of Griekenland reis. Beiden kosten €850,00. Als ZZP-er had ik op dat moment weinig opdrachten. Natuurlijk wilde ik Kay niet teleurstellen, maar vroeg me wel af hoe ik dit ging betalen. Ik heb de school gebeld en mijn probleem voorgelegd. De school adviseerde mij om contact op te nemen met Stichting leergeld Vught. Nadat Stichting Leergeld mijn situatie had bekeken wilde zij wel 1/3 van de reissom op zich nemen. De school was zo coulant om ook 1/3 van de rekening te betalen. Zo kon mijn zoon toch mee op Griekenlandreis. Een reis voor hem om nooit te vergeten.

Waar kunt u terecht voor vragen?

Er bestaan allerlei tegemoetkomingen. Soms meer dan u denkt. Bereken op www.berekenuwrecht in een paar stappen op welke bedragen u mogelijk recht heeft. Ook ziet u waar u dit kunt aanvragen. De gemeente Vught heeft een aantal regelingen waar u misschien gebruik van kunt maken. Hebt u vragen neem contact op met Wegwijs+ tel. 073 65 80 750 of Stichting Leergeld Vught tel. 06 543 87 803 (maandag en woensdag tussen 16.00-18.00 uur) of mail stichtingleergeld.vught@gmail.com. Kijk ook eens op www. jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/s-hertogenbosch-vught. Zij maken het ook mogelijk dat kinderen bijvoorbeeld mee kunnen sporten en iets creatiefs kunnen doen.