Wijkpunt Visio De Vlasborch vertelt

Publicatiedatum: 
27 mrt 2019
Sinds april 2018 kunnen alle Vughtenaren terecht bij wijkpunt Visio De Vlasborch voor de activiteit Etenstijd. Etenstijd is voor degenen die graag andere (nieuwe) mensen willen ontmoeten en ook zeker voor de eenzame ouderen, om hen zo uit hun isolement te halen en te houden. Etenstijd is ontstaan vanuit een samenwerking met ABZ en Vughterstede en wordt op verschillende plaatsen in Vught georganiseerd.

Bij Etenstijd hebt u de keuze. U kunt zich aanmelden voor een heerlijk diner in combinatie met een muzikaal optreden. Maar u kunt ook kiezen voor alleen de maaltijd of het optreden. Etenstijd vindt één keer in de twee maanden op zondagmiddag plaats. Bij Visio De Vlasborch heeft Etenstijd even moeten opstarten. Het wordt nu goed bezocht. Wij hebben een gevarieerd genre aan muzikale gasten geboekt, om zoveel mogelijk mensen te kunnen plezieren.

Mix van muziek en vertellingen

Vughterstede (Woonzorgcentrum Theresia en Huize Elisabeth) hanteert de naam Wetenstijd. Het verschil zit hem in het gedeelte na de maaltijd. Bij hen worden er lezingen gehouden, iets wat voor de cliënten van Visio De Vlasborch moeilijk te volgen is, omdat zij allen blind of slechtziend zijn. Daarom hebben wij de keuze gemaakt om ons te richten op de muziek. In april is er echter op verzoek van gasten gekozen voor een levendige lezing. Wanneer deze lezing aanslaat, gaan we in de toekomst voor een mix van muziek en vertellingen. De activiteit wordt begeleid door professionals van Visio De Vlasborch met ondersteuning van vrijwilligers van de eigen organisatie en ABZ.
 

Waar en wanneer

De aankondiging van Etenstijd leest u in Het Klaverblad, via flyers op de balies van Visio De Vlasborch, ABZ en de zorgcentra van Vughterstede. Of op de website van de sociale kaart van Vught. Etenstijd wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Oranjefonds. Hierdoor kunnen we de prijs laaghouden en is de activiteit voor iedereen goed toegankelijk.

Wanneer u geen vervoer heeft, kunt u gebruik maken van de seniorenbus.