Week van de Toegankelijkheid op Zorgpark Voorburg

Publicatiedatum: 
14 sep 2021
In de week van 4 tot en met 8 oktober vindt de landelijke Week van de Toegankelijkheid plaats. Ook in de gemeente Vught wordt hier aandacht aan besteed. De Week van de Toegankelijkheid zet zich in voor het feit dat iedereen overal mee moet kunnen doen. Er wordt aandacht gevraagd voor de toegankelijkheid van o.a. winkels, horeca, natuurgebieden, sportaccommodaties, festivals en allerlei ander plekken.

Zorgpark in de spotlight

Dit jaar zetten verschillende organisaties Zorgpark Voorburg in de spotlight. Dit doen zij met mooie activiteiten rondom het plein van de Watertoren, zoals een zintuiglijke wandeling over het park met RijkenVermaat, een partijtje Walking Football met MOVE Vught, een ervaringsroute over hoe het voelt om blind te zijn met Toegankelijk Vught en een creatieve activiteit met Anders Bezig Zijn. Inwoners uit Vught, Cromvoirt en Helvoirt zijn van harte uitgenodigd om mee te komen doen. Tijdens de activiteiten wordt gratis koffie en thee geschonken. De cadeaushop op het plein en de tweedehands winkel Hebbes in de Weverij zijn geopend.


Opening in het Living Museum

De Week van de Toegankelijkheid wordt op maandag 4 oktober om 13.30 uur officieel geopend door wethouder Van de Ven in het Living Museum. Deze kunst maakplaats is een initiatief van Reinier van Arkel. Het Living Museum, voor, met en door mensen en kunstenaars met een psychische kwetsbaarheid, is een bijzondere ontmoetingsruimte op locatie in de Weverij. Het wordt omarmd door kunstenaars, die tijdens de opening aanwezig zijn. Iedereen kan hier neerstrijken om te ontmoeten, kunst te maken, zich te laten inspireren en/of een kopje koffie te drinken. Bezoekers kunnen meewerken aan een uniek tapijt over Vught met theatervormgever Judith Abels, kunst kijken en in contact komen met anderen. Daarnaast zorgt kunstenaar Lot van Os ervoor dat mensen wat ‘happy fuel’ en complimenten meekrijgen met zijn installatie Blijtanken. Het Living Museum is tijdens de Week van de Toegankelijkheid voor belangstellingen op diverse dagdelen open.

Meer informatie over de Week van de Toegankelijkheid volgt binnenkort via de gemeentepagina en de lokale media.