Week van de gastvrijheid

Publicatiedatum: 
31 okt 2017
Woont u in De Baarzen of de Vughtse Hoeven? Dan hopen we u te ontmoeten tijdens de Week van de gastvrijheid. Meedoen aan de Week van de gastvrijheid is dè manier om mensen uit de buurt te ontmoeten, te (her)ontdekken hoe gezellig het in Vught-Zuid is en wat er allemaal te doen is. De meeste activiteiten zijn gratis. En iedereen is van harte welkom. Voor sommige activiteiten meldt u zich aan: dat kan via info@abzvught.nl of 073-65 72 000.

 

Wanneer

Wat en waar

En dit is er allemaal te doen

Zaterdag 4 november

9.00-17.00 uur

Fittestdag

Basisschool De Baarzen

De gelegenheid om te ontdekken hoe het met je gezondheid is gesteld! Ben je ouder dan 70 jaar en woon je in Vught-zuid? Je ontvangt een persoonlijke uitnodiging om mee te doen.

Zaterdag 4 november

10.00-16.00 uur

Werken in het groen

Jeugdnatuurwacht

 Natuurpark de Kwebben

Voor jong en oud: lekker met ons allen de handen uit de mouwen steken. We gaan wilgen knotten, werken in de vlinderpluktuin, bouwen aan een wilgenhut en/of snoeien. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd.

Zondag 5 november

13.00-16.00 uur

“Dollen met dieren, knutselen met groen”
Dierenpark Reinier
van Arkel & Jeugdnatuurwacht

Heb je  kinderen? Maak er samen een gezellige en creatieve zondagmiddag van. Om 13.00 uur starten we met het verzamelen van herfstmaterialen.. Ieder kind krijgt daarvoor een houten doosje. Met de gevonden natuurschatten gaan we vanaf 14.15u in het gebouw van de Jeugdnatuurwacht een uil,  masker of vogelhuisje maken. Als ouder kun je daarbij helpen. Of onder leiding van een natuurgids een ommetje maken door het Natuurpark De Kwebben.

Zondag 5 november

15.00 uur

Syrische Proeverij
Speeltuin Turfveld

Maak een culinaire ontdekkingstocht door Syrië. Buurtbewoners hebben een buffet bereid met specialiteiten uit hun land. Kosten € 5,- p.p. inclusief 2 consumpties.  Aanmelden: vóór 1 november

Zondag 5 november

14.00-16.30 uur

Gezelligheid op zondag

Rode Rik

Zin in een gezellige zondagmiddag? Kom dan naar De Rode Rik voor koffie, thee en taart of om een glaasje te drinken. Iedereen is welkom, jong en oud. Met medewerking van koor Doedemee.

Maandag 6 november

11.00-13.30 uur

Gezonde lunch
Rode Rik

Geniet samen met buurtbewoners van vers bereide soep, heerlijke broodjes en salade. Een perfecte onderbreking van de maandag. Kosten € 2,50 p.p.  Aanmelden: vóór 1 november.

Maandag 6 november

20.00 uur

 

Buurtavond

Baarzen/Klein Brabant

Basisschool de Baarzen

Heb je als buurtbewoner interesse in je wijk en zin om aan de slag te gaan in de buurt? Ideeën over wat een buurtvereniging zoal kan oppakken? Wat is burenhulp? Kom luisteren en praat mee.

Dinsdag 7 november

9.30-11.30 uur

Open inloop

Rode Rik

Loop binnen voor een kopje koffie of thee, de krant en gezelligheid. Koffie/thee: € 0,50.

Dinsdag 7 november

12.00-13.00 uur

Samen eten

Rode Rik

Vandaag staat hutspot met hachee op het menu met een kopje koffie of thee toe. Kosten € 4,-  Aanmelden: uiterlijk 5 november

Dinsdag 7 november

13.30-16.00 uur

Spelletjes en kaarten

Rode Rik

Deze middag spelen we allerlei spelletjes. Er zijn dam- en schaakborden, speelkaarten en rummikub. Je mag ook zelf een spel meebrengen.

Dinsdag 7 november

14.30-16.30 uur

Meditatie

'Zomaar stil'

 Kapel op Zorgpark Voorburg

Gastvrouw pastor Caroline van der Horst laat je kennis maken met meditatie. Dat gebeurt met houding en ademhaling, muziek, enkele woorden en korte stiltemomenten. Daarna drinken we samen thee in de refter naast de kapel. Er is informatie over mediteren, spirit in de ouderdom, omgaan met rouw en verlies.

Dinsdag 7 november

18.00-20.30 uur

‘Een boeiend gesprek terwijl je een hapje eet.’

Bij buurtbewoner thuis

Wil je je buurtgenoten leren kennen en écht met elkaar in gesprek? Kom naar de dialoogtafel in de Baarzen en de Vughtse Hoeven! Het gesprek heeft als thema ‘verbinding’ en vindt plaats aan de eettafel van een buurtgenoot thuis onder leiding van een gespreksbegeleider. Je gaat aan tafel met maximaal acht personen. Voor iets te eten wordt gezorgd.  Aanmelden: vóór 1 november.

Woensdag 8 november 9.30-11.30 uur

Handwerken

Rode Rik

Handwerkcafé met koffie-uurtje. Breng je eigen brei-, haak- of borduurwerk mee! Koffie/thee: € 0,50.

Woensdag 8 november

Vanaf 14.00 uur

James Bond Spel

Gymzaal Hertog van Brabantschool

Een spannende en uitdagend spel voor basisschoolleerlingen van grot 3 tot en met 6. Georganiseerd door Move, dus dat zit wel goed! Je kunt deelnemen van 14.00-14.50 uur of van 15.00-15.50 uur.  Vooraf inschrijven kan niet, dus kom op tijd.

Woensdag 8 november

10.45-11.45 uur

'Pas op de plaats'

Rode Rik

Bewegingsoefeningen aangepast aan ieders fysieke mogelijkheden.  Je doet de oefeningen staand of zittend op een stoel. We starten om 10.45 uur met een kopje koffie. Aanmelden: vóór dinsdag 7 november.

Woensdag 8 november

13.00-17.00 uur

Open middag bij  Zwaluw VFC

Sportpark Bergenshuizen

Kinderen, jongeren en hun (groot)ouders zijn van harte welkom om te zien wat er allemaal gebeurt bij voetbalvereniging Zwaluw VFC. Wil je het eens proberen? Doe mee met een voetbalclinic. Wil je weten hoe leuk het is om lid te zijn van De Zwaluw? De voorzitter vertelt je er graag over. Koffie en glaasje limonade staan klaar.

Woensdag 8 november

19.30-22.00 uur

Bingo

Rode Rik

Gezellige Bingoavond met leuke prijzen. Iedereen kan meedoen. Bingokaart: € 4,00.  

Donderdag 9 november

15.30-16.30 uur

Yosibal

Sportzaal Lidwina

Maak kennis met Yosibal, een superleuke vorm van trefbal. Voor basisschoolleerlingen van groep 5 tot en met 8. Move organiseert het, dus gegarandeerd leuk.. Vooraf inschrijven kan niet, dus kom op tijd.

Donderdag 9 november

9.30-11.30 uur

Open inloop

Rode Rik

Loop binnen voor een kopje koffie of thee, de krant en gezelligheid. Je bent van harte welkom! Koffie/thee: € 0,50.

Donderdag 9 november

20.00 uur

Buurtavond

Vughtse Hoeven

Hertog van Brabantschool

Heb je als buurtbewoner interesse in je wijk en zin om aan de slag te gaan in de buurt? Ideeën over wat een buurtvereniging zoal kan oppakken? Of wil je meer weten over burenhulp? Kom luisteren en praat mee.

Donderdag 9 november

17.30 uur

Samen eten

Rode Rik

Samen eten, gezond en een stuk gezelliger dan alleen eten. Hoofdgerecht, dessert, kopje koffie. Kosten € 4,25.  Aanmelden: uiterlijk 6 november.

Vrijdag 10 november

9.30-11.30 uur

Open inloop

Rode Rik

Loop binnen voor een kopje koffie of thee, de krant en gezelligheid. Koffie/thee: €  0,50.

Zaterdag 11 november

15.00 -17.00 uur

‘Snertjong’

Nabij Lidl de Baarzen

Zin in een kop erwtensoep? Dat komt dan goed uit, want jongeren uit de buurt delen gratis snert uit.