Voelt u zich onveilig in uw eigen huis?

Publicatiedatum: 
7 jan 2021
De corona-maatregelen hebben impact op het leven van iedereen. U kunt bijvoorbeeld niet naar werk, naar school, of vrienden. Doordat u thuis meer op elkaars lip zit, kan het gebeuren dat het teveel wordt en er tussen gezinsleden spanningen ontstaan. Dit is op zich normaal, maar niet als dit zich uit in mishandeling en huiselijk geweld. De plek die de veiligste plek op aarde moet zijn – thuis – kan dan voelen als een gevangenis waar geen ontsnappen uit mogelijk is, vooral nu niet. In alle gevallen kunt u via 0800 2000 terecht bij Veilig Thuis. Bent u in direct gevaar? Bel dan 112.

U kunt iets doen (als slachtoffer, maar ook als buurtbewoner of familielid) door erover te praten of door advies te vragen. Kijk voor meer informatie op de website van Ik vermoed huiselijk geweld of bel met Veilig Thuis via 0800 2000. De Veilig Thuis-medewerker luistert naar uw verhaal, stelt en beantwoordt vragen en is er om u verder te helpen.

Chat Veilig Thuis tijdens periode avondklok ook ’s avonds bereikbaar

Naast bellen, is het ook mogelijk om te chatten. Vanwege de avondklok is de chat van Veilig Thuis landelijk ook ’s avonds bereikbaar. Slachtoffers, omstanders en plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling kunnen tot en met 9 februari tijdens werkdagen van 09.00 uur tot 22.00 uur chatten met een medewerker van Veilig Thuis.  Dit kan via de website van Veiligthuis