Verkiezing meest toegankelijke gemeente van Nederland 2021

Publicatiedatum: 
7 jun 2021
De gemeente Vught vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Toch ervaren mensen met een beperking nog regelmatig letterlijk en figuurlijk drempels. Daarom heeft de gemeente samen met ervaringsdeskundigen de Lokale Inclusie agenda 2019 t/m 2021 opgesteld en in 2019 het Manifest ‘Iedereen Doet Mee!’ ondertekend.

Als gemeente Vught doen we al veel op het gebied van toegankelijkheid. Denk hierbij aan de geleidelijnen voor blinden, de HogeNood app, Uniek Sporten en het opzetten van het Testteam Toegankelijkheid. Maar ook de braille menukaart, ANWB Automaatje en bewustwordingsacties, zoals Houd de lijn vrij en de Week van de Toegankelijkheid, zijn hier voorbeelden van. Daarnaast hebben we continu aandacht voor het toegankelijk maken van de gemeentelijke website.

Toegankelijkheid in Vught, Cromvoirt en Helvoirt

Maar wat vindt u eigenlijk van de toegankelijkheid in Vught? Beoordeel onze gemeente op de website van @MeestToegankelijkeGemeente. Dit kan tot 27 juni 2021.

De verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland wordt georganiseerd door de Vereniging van de Nederlandse gemeenten (VNG).