Vaccinaties tijdens de Coronacrisis

Publicatiedatum: 
14 apr 2020
Om tijdens de Coronacrisis op een zo veilig mogelijke manier te vaccineren, zijn er maatregelen getroffen. Geplande groepsvaccinaties van april zijn uitgesteld. Vaccinaties voor jongeren tegen de meningokokbacterie ACWY worden in juni gegeven en de jongsten en meest kwetsbaren krijgen de hoogste prioriteit.

Vaccinatie Meningokokbacterie ACWY

Alle geplande groepsvaccinaties in april worden afgelast en doorgeschoven naar het najaar, met uitzondering van Meningokokken ACWY. Het vaccineren hiervan vindt in juni plaats. Deze wordt gegeven in een kort individueel consult.

Vaccineren kinderen van 0 tot 4 én aanstaande moeders

In deze crisistijd krijgen de jongsten en meest kwetsbaren de hoogste prioriteit, zoals aanstaande moeders en kinderen van 0 tot 4 jaar. Daarom heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) alle ouders van kinderen van 0 tot 4 jaar een brief gestuurd met daarin de oproep om hun kinderen te blijven vaccineren. De aanstaande moeders kunnen de kinkhoestvaccinatie gewoon op de gemaakte afspraak komen halen.

Wilt u meer informatie over vaccineren tijdens de Coronacrisis? Kijk dan op de website van de GGD Hart voor Brabant en/of het RIVM voor de meest actuele gegevens. Voor veelgestelde vragen kijk op rijksvaccinatieprogramma.nl.