Samen eten is belangrijk, vooral voor onze contacten

Publicatiedatum: 
19 nov 2019
De broers Joop Verhees (85 jaar) en Harrie Verhees (87 jaar) vinden samen eten belangrijk, vooral voor hun contacten. Beide mannen hebben een moeilijk jaar achter de rug. Jeanne Heessels sprak de broers in de Rode Rik na afloop van de wekelijkse warme (vers bereide) maaltijd: hoofdgerecht, nagerecht en kopje koffie.

Joop: ‘Als vaste gast van de warme maaltijd bij De Rode Rik, ontving ik een bon om iemand gratis uiteten te nemen. Ik dacht gelijk aan mijn broer Harrie. ‘We zijn beiden weduwnaars. Mijn vrouw is in april dit jaar overleden’. Harrie vult Joop aan: ‘Ik werd in 2018 weduwnaar en ging me steeds eenzamer voelen. Ik viel in een gat. Het opbouwen van nieuwe contacten gaat niet gemakkelijk. Ik weet dat ik actief op zoek moet gaan naar gelegenheden, het komt niet naar je toe. Maar ik vind dat moeilijk, Joop is daar beter in. We zijn broers, we deden al wat samen. En sinds deze actie gaan we vaker samen eten in de Rode Rik. Fijn dat Joop mij uitnodigde’, bekent Harrie.

Gezellige avond uit

Sinds de actie ‘Kom erbij en schuif aan’ gaan de twee vitale broers van 85 en 87 jaar twee keer per maand samen eten in de Rode Rik. Harrie: ‘De Rode Rik voorziet in de behoefte die wij hebben. Het eten is heerlijk. Samen eten, van gedachten wisselen, echt een gezellige avond! En je leert meer mensen kennen.’ Ook Joop vindt de gezamenlijke maaltijd heel gezellig en de gastvrouwen, die de maaltijd uitserveren, vriendelijk. ‘Ik leer mensen beter kennen en we zijn steeds opener naar andere gasten toe. Ik voel me thuis in de Rode Rik’.

Jeanne: ‘Ik vind het prachtig om te zien en te horen hoe belangrijk samen eten voor Joop en Harrie is, maar ook voor hun contacten met andere mensen!'


PROJECT ‘KOM ERBIJ EN SCHUIF AAN’

Het project ‘Kom erbij en schuif aan’ is dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Het doel van dit eetproject is om, door het uitdelen van bon voor een gratis maaltijd, meer mensen uit Vught en Cromvoirt kennis te laten maken met het samen eten. De organisaties die deelnamen aan deze actie waren De Rode Rik, Vughterstede, Visio De Vlasborch en Het Wapen van Cromvoirt. Het project ‘Kom erbij en schuif aan’ is een coproductie van Ouderen Samen, Welzijn Vught, ABZ en de gemeente Vught.