Over Wegwijs+

Wegwijs+ is een samenwerkingsverband van:

U kunt bij Wegwijs+ terecht met al uw vragen, zorgen en signalen op het gebied van:

  • werk en inkomen
  • hulpverlening en ondersteuning
  • opvoeding
  • begeleiding en wonen

Advies en ondersteuning

Wegwijs+ denkt met u mee bij het organiseren van eigen oplossingen en steun binnen uw (sociale) omgeving. Uw vraag en eigen mogelijkheden zijn hierbij het uitgangspunt. Zo houdt u zoveel mogelijk zelf de regie over uw situatie. Hebt u daarnaast meer ondersteuning nodig? Bijvoorbeeld in de vorm van gezinshulp, maatschappelijk werk, hulpmiddelen of begeleiding? Dan zorgen wij ervoor dat dit georganiseerd wordt. Daarbij leveren wij maatwerk, met als uitgangspunt dat u zoveel mogelijk zelfstandig en zelfredzaam blijft.

Wanneer contact met Wegwijs+ opnemen?

Hebt u zelf of heeft iemand in uw omgeving advies of ondersteuning van Wegwijs+ nodig? Bijvoorbeeld als het niet meer lukt om het huishouden te doen of er financiële zorgen zijn? Hebt u opvoedingsvragen of dreigen mantelzorgers overbelast te raken? Neem contact op met Wegwijs+. Wacht daar niet te lang mee. Hoe eerder u komt, hoe beter en sneller we u kunnen adviseren of helpen. 

Ook als vrijwilliger of professional kunt u signalen melden bij Wegwijs+. Dit kunnen signalen zijn op casusniveau, maar ook signalen van trends in Vught of kansen voor verbetering.

Afspraak? We komen bij u thuis

Wegwijs+ werkt op afspraak. Deze afspraak bestaat uit één of meerdere gesprekken om uw persoonlijke situatie en hulpvraag goed in beeld te krijgen. Dit kan bij u thuis, op het gemeentekantoor of op een andere passende locatie. Hieraan zijn geen kosten verbonden. U hebt geen verwijzing van de huisarts nodig. Natuurlijk kunt u bij dit gesprek een kennis of familielid vragen u te ondersteunen of een (onafhankelijke) cliëntondersteuner.

Contact

  • U kunt van maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur contact met ons opnemen. U kunt mailen naar wegwijs@vught.nl of bellen met 073 65 80 750 
  • Zijn wij bij u in de wijk? Dan kunt u ons aanspreken met uw vragen of opmerkingen

Sociale Kaart

Op de sociale kaart kunt u zien welke mogelijkheden er in Vught, Cromvoirt en Helvoirt zijn voor sociale activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn. Ook voor hulp en ondersteuning die u zelf kunt regelen, informatie en advies kunt u hier terecht.