Opening zevende wijkpunt TV Woburnpark

Publicatiedatum: 
28 sep 2020
Op vrijdagavond 25 september opende wethouder Saskia Heijboer het nieuwe Wijkpunt TV Woburnpark. Door het overhandigen van het Wijkpunt-logo aan bestuurslid Joep Renders mag Woburn zich officieel een Wijkpunt noemen.

Anderhalf jaar geleden gaf betrokken buurtbewoner Mia Valkenburg aan dat er behoefte was aan een wijkpunt in Vught Noord. Mia is een groot voorstander een voorvechtster van het Wijkpunt. Zij wilde weten of Woburn ook een wijkpunt zou kunnen worden. Het bestuur van Woburn pakte deze wensen actief op. En zo is Woburn nu het 7e wijkpunt in Vught!

Diversiteit aan wijkpunten

Wethouder Heijboer: ‘In de gemeente Vught hebben we een diversiteit aan wijkpunten. Elk wijkpunt speelt in op wensen en behoeften van de buurt. Daarbij krijgen zij ondersteuning van Welzijn Vught. Alle wijkpunten hebben een ding gemeen: u bent welkom voor ontmoeting, een gezellig praatje en een kop koffie. Bij Wijkpunt Woburn kunt u bij mooi weer genieten van een potje tennis wat wordt gespeeld op de banen voor het terras van het Wijkpunt. Ondanks de regen aan het begin van de avond, was het een mooie en leuke opening. Op de vrolijke tafelkleden bij Woburn staan kersen. HET symbool van de verwenzorg! Een mooie uitdaging voor het nieuwe wijkpunt om echt een gastvrij onthaal te bieden!’

Woburn officeel een Wijkpunt

Anouk Vastert: ‘Anderhalf jaar geleden sprak ik met Mia Valkenburg over de wens van een wijkpunt in Vught Noord. Samen met Mia hebben we dit voorgelegd aan wethouder Heijboer, die zeer positief was. Daarna zijn wij begonnen met de voorbereidingen. In maart waren we klaar om met het Wijkpunt te starten. Helaas gooide corona roet in het eten. Vanaf vrijdag 25 september is Woburn officieel een Wijkpunt. Wijkpunt Woburn is een ontmoetingsplek waar iedereen terecht kan voor een kopje koffie, een potje biljart of voor een informatief gesprek over allerlei onderwerpen. Woburn heeft een ruime parkeerplaats, er is een AED en een openbaar toilet (binnen en buiten). Dit hebben we aangemeld bij de Hoge Nood app. Woburn hanteert de corona regels en er is gelukkig veel ruimte. We zijn elke woensdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur open. In de toekomst gaan we deze tijden uitbreiden.’

Vanwege de aangekondigde maatregelen op dinsdag 13 oktober is het Wijkpunt de komende vier weken dicht. We houden op uw hoogte.

Woburn als stembureau

Wethouder Heijboer: ‘Woburn is in november bij de herindelingsverkiezingen een van de stembureaus in Vught. Dit is een mooie kans voor de wijkbewoners, die Woburn nog niet kennen, om kennis te maken met het nieuwe wijkpunt in Vught Noord.’

Zeven wijkpunten

Woburn is het 7e Wijkpunt in de gemeente Vught. De andere wijkpunten zijn De Rode Rik, Woonzorgcentrum Theresia, Huize Elisabeth, Visio De Vlasborch, Vughtse Sportclub Prins Hendrik en DePetrus.

Wat is een wijkpunt?

Een wijkpunt is de plek in een wijk waar iedereen van harte welkom is voor ontmoeting, eten, drinken en samen leuke en leerzame activiteiten doen. Ieder wijkpunt biedt iets anders en kan één of meer functies hebben. Zij geven invulling aan de behoeften van een buurt. De bewoners van de wijk staan hierbij centraal. De wijkpunten zijn te herkennen aan een logo. De verschillende afbeeldingen onder het logo laten zien wat er allemaal te doen is. In ieder geval is er op alle plekken altijd ruimte voor ontmoeting.