Opening Taalhuis Vught in DePetrus

Publicatiedatum: 
29 aug 2019
Iedereen in Nederland moet kunnen lezen, schrijven, rekenen en omgaan met een computer. Dit noemen we geletterdheid. In Vught is ongeveer 10% van de inwoners laaggeletterd. Zij hebben bijvoorbeeld moeite met het invullen van formulieren of kunnen de bijsluiter van hun medicijnen niet goed lezen. Laaggeletterdheid belemmert mensen in hun dagelijks functioneren.

Opening Het Taalhuis Vught

Op dinsdag 10 september openen wethouder Heijboer en wethouder Van de Ven officieel het Taalhuis. Het Taalhuis Vught is dé plek waar mensen terecht kunnen voor advies en ondersteuning bij hun taal-, reken- of digitale vragen. We nodigen u van harte uit om bij deze opening aanwezig te zijn. Want bij het versterken van de basisvaardigheden van alle inwoners kunnen wij uw hulp goed gebruiken! U kunt zich aanmelden via TaalhuisVught@babeldenbosch.nl.

Ondertekening convenant

Op deze dag ondertekenen beide wethouders samen met de ketenpartners een convenant waarin staat dat zij zich inzetten om de basisvaardigheden van alle inwoners van Vught te versterken. De partners zijn de gemeente Vught, ABZ Vught, Babel Bibliotheek Vught, Koning Willem I College, Sagènn, Stichting Lezen en Schrijven, Welzijn Vught en WSD.

Programma

15.45 uur: Ontvangst

16.00 uur:

  • Welkom door wethouder Heijboer en wethouder Van de Ven
  • Interview met Piet van Horrik, ambassadeur laaggeletterdheid
  • Tekenen convenant Taalhuis Vught
  • Officiële opening Taalhuis Vught

16.45 uur: Gelegenheid tot ontmoeten

17.30 uur: Afsluiting

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Silke Dragstra, coördinator Taalhuis via 06 11 34 39 50 of via silkedragstra@babeldenbosch.nl.