Onveilig in uw eigen huis?

Publicatiedatum: 
27 mei 2020
De corona-maatregelen hebben impact op het leven van iedereen. U kunt bijvoorbeeld niet naar werk, naar school, of vrienden. Doordat u thuis meer op elkaars lip zit, kan het gebeuren dat het teveel wordt en er thuis spanningen ontstaan. Dit is op zich normaal, maar niet als dit zich uit in mishandeling en huiselijk geweld. In alle gevallen kunt u via 0800-2000 terecht bij Veilig Thuis. Bent u in direct gevaar? Bel dan 112.

U kunt iets doen (als slachtoffer, maar ook als buurtbewoner of familielid) door erover te praten of door advies te vragen. De Veilig Thuis-medewerker luistert naar uw verhaal, stelt en beantwoordt vragen en is er om u verder te helpen.

Codewoord masker19

Naast bellen, is het ook mogelijk om te chatten op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur met een medewerker van Veilig Thuis voor advies en hulp. Dit kan via de website Veiligthuisbno.nl.  Is de pleger van het geweld steeds bij u in de buurt? Ga dan naar de apotheek en noem het codewoord masker19. Dit is een signaal voor de apotheker dat u hulp nodig hebt. De apotheker nodigt u uit mee te gaan naar een aparte ruimte om samen Veilig Thuis te bellen of om uw contactgegevens te noteren zodat Veilig Thuis contact met u op kan nemen.