Nieuw in Vught: dagbesteding met focus op bewegen

Publicatiedatum: 
6 mrt 2017
Vught heeft een nieuwe vorm van dagbesteding: de Fysiofit Social Club FSC). Deze biedt dagopvang waarbij bewegen centraal staat. Iedereen is er welkom.

In de Fysiofit Social Club hebt u deskundige begeleiding van een fysiotherapeut. Elke dag is er een uur durend beweegprogramma in groepsverband. Dat kan gaan om sport en spel, maar bijvoorbeeld ook om het voorkomen van vallen. U maakt samen met de andere deelnemers uw eigen gezonde lunch met soep en brood. Uiteraard is er ook ruimte voor ontspanning, creativiteit en sociaal contact.

Bewegen

De FSC richt zich op ouderen, al dan niet met een lichte beperking. Zo kunt u er bijvoorbeeld prima terecht met dementie of een NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel). Bewegen is goed voor uw conditie en het gevoel van welbevinden. Daarnaast is bewegen voor dementerende ouderen goed om depressie te voorkomen. Bij mensen met NAH is bewegen goed om het vertrouwen in hun eigen lichaam te herstellen. Doordat ze weer kunnen bewegen, groeit het zelfvertrouwen. 

Preventief

Als ouderen meer bewegen verkleinen ze ook de kans op vallen. Valpreventie is heel belangrijk, want ouderen die vallen ondervinden vaak nare gevolgen. Dat kan gaan om lichamelijk letsel en ongemak, maar ook om angst, wat weer kan leiden tot sociaal isolement.

Aanmelden

In De Fysiofit Social Club werken Vivent en Fysiofit samen. Alle Vughtse ouderen zijn van harte welkom. Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Vivent Fysiofit op 06 - 52 60 96 65 (dinsdag en donderdag) of Vivent Dagbesteding op 06 - 52 60 99 13 (maandag t/m vrijdag). U vindt de Fysiofit Social Club aan de Industrieweg 26A in Vught. Voor vervoer naar en van de FSC kunt u gebruik maken van de seniorenbus.