Medipoint B.V. per 1 januari 2017 nieuwe leverancier Wmo hulpmiddelen

Publicatiedatum: 
14 sep 2016
Medipoint B.V. wordt volgend jaar in de regio Meierij de nieuwe leverancier voor de levering en onderhoud van Wmo hulpmiddelen. Het gaat hierbij om onder andere rolstoelen, scootmobielen en driewielfietsen.

Het nieuwe contract gaat op 1 januari 2017 in voor de gemeenten Sint-Oedenrode, Schijndel, Vught, Heusden, Boxtel, Sint-Michielsgestel en Haaren. Vanwege contractuele verplichtingen sluit de gemeente Veghel uiterlijk op 1 april 2017 aan. Op dit moment levert de firma Welzorg de hulpmiddelen aan de genoemde gemeenten.

Krijgt u binnenkort een hulpmiddel?
De firma Welzorg levert de aangevraagde hulpmiddelen tot het moment dat het contract eindigt. Voor de gemeenten Sint-Oedenrode, Schijndel, Vught, Heusden, Boxtel, Sint-Michielsgestel en Haaren loopt het contract met de firma Welzorg af op 31 december 2016. Voor de gemeente Veghel eindigt het contract met de firma Welzorg uiterlijk op 1 april 2017.

Hebt u op dit moment een hulpmiddel van Welzorg?
De hulpmiddelen van de firma Welzorg die op dit moment in gebruik zijn, worden geleidelijk vervangen door een hulpmiddel van de firma Medipoint. Tot die tijd zorgt de huidige leverancier Welzorg voor service en onderhoud. Wanneer het hulpmiddel dat geleverd is door Welzorg vervangen moet worden, neemt een medewerker van Medipoint contact op met de gebruiker.

Hulpmiddel nodig in 2017?
Inwoners die in 2017 na het Keukentafelgesprek in aanmerking komen voor een hulpmiddel, worden hierbij verder begeleid door de firma Medipoint.

Proces
Het contract hulpmiddelen en aanverwante diensten is tot stand gekomen via een (verplichte) Europese aanbesteding. De Wmo-adviesraden zijn intensief betrokken geweest bij deze aanbesteding.

Over Medipoint
Medipoint is voor iedereen in Nederland een laagdrempelig aanspreekpunt voor informatie over zorg- en welzijnsproducten. Medipoint heeft veel ervaring in samenwerking met gemeenten, zorgverzekeraars en thuiszorginstellingen en is goed op de hoogte van ontwikkelingen in de (hulpmiddelen)zorg. Op de website www.medipoint.nl vindt u meer informatie.