Mantelzorgpas biedt een beetje geruststelling

Publicatiedatum: 
18 jun 2019
Als mantelzorger wilt u dat de zorg doorgaat, ook als u iets overkomt. Diegene die mantelzorg krijgt is soms erg kwetsbaar, heeft niet altijd een groot netwerk en de omgeving is vaak niet op de hoogte dat hij/zij mantelzorg krijgt. Zowel voor de mantelzorger als de persoon die mantelzorg krijgt, is het belangrijk dat er iemand gebeld kan worden in geval van nood. Daarom heeft het Mantelzorgteam Vught de mantelzorgpas geïntroduceerd. Een hulpmiddel dat bijdraagt aan een beetje geruststelling.

Informatie voor anderen

Het Mantelzorgteam heeft twee mantelzorgpassen beschikbaar. Een voor de mantelzorger en een voor de persoon die mantelzorg krijgt. Op deze mantelzorgpas staan gegevens van mensen die gebeld kunnen worden bij nood. De pas heeft de grootte van een visitekaartje en is gemakkelijk op te bergen in bijvoorbeeld een portemonnee. De eigenaar van de mantelzorgpas kan zelf de namen op de pas schrijven.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de mantelzorgpas of wilt u er een ontvangen, neem dan contact op met het Mantelzorgteam Vught.

Contact

Het Mantelzorgteam bestaat uit een mantelzorgondersteuner van Vughterstede, een medewerker van Vivent, een sociaal werker van Welzijn Vught en mantelzorgconsulenten van Wegwijs+. U kunt ze altijd vrijblijvend bellen en mailen.