Mantelzorgconsulent Wegwijs+

Publicatiedatum: 
30 jan 2019
Is er bij u thuis of in uw omgeving iemand langdurig ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief? Zorgt u langer dan 3 maanden voor deze persoon en gaat deze zorg verder dan de gebruikelijke hulp? Dan bent u mantelzorger.

Mantelzorgers zijn zich er vaak niet van bewust dat zij mantelzorger zijn. Het zorgen voor elkaar hoort namelijk bij het leven. Het wordt gewoon gedaan. Maar denkt u ook aan uzelf? Wat doet u als de zorg u even teveel wordt? Of vragen en ondersteuning nodig hebt? Dan kunt u terecht bij het Mantelzorgteam Vught. In dit team zijn medewerkers van Vivent, Stichting Vughterstede, Welzijn Vught en Wegwijs+ vertegenwoordigd. Vanaf 1 februari is een mantelzorgconsulent van Wegwijs+ ook elke dinsdag aanwezig in DePetrus.

Unieke combinatie aan tafel

‘Wij vinden het belangrijk dat we, als mantelzorgconsulent, zichtbaar zijn voor iedereen. Dat iemand even binnen kan lopen om een vraag te stellen of om advies te vragen. Ons rechtsreeks kan benaderen. Daarom hebben we ervoor gekozen om vanaf 1 februari elke dinsdag van 14.00 tot 15.30 uur aanwezig te zijn in DePetrus. U vindt ons aan dezelfde tafel als het InfoPunt en de Geheugenbibliotheek. We werken samen en delen kennis over uiteenlopende onderwerpen. Een unieke combinatie! Loop gerust eens een keer binnen.’

Geheugenbibliotheek

De Geheugenbibliotheek is dagelijks geopend tijdens de openingstijden van DePetrus. U vindt in de Geheugenbibliotheek mooie verhalen om samen herinneringen op te halen of meer te weten te komen over de ziekte. Op dinsdag tussen 14.00 en 17.00 uur en vrijdag tussen 10.00 en 13.00 uur zijn er vrijwilligers met kennis over dit thema aanwezig.

InfoPunt

Elke dinsdag kunt u tussen 14.00 en 17.00 uur terecht bij het InfoPunt voor informatie en advies, bijvoorbeeld over uw inkomen, uw woning of uw gezondheid. Ook voor vragen over regelingen, vergoedingen, voorzieningen, verlies van naasten of mogelijkheden voor ontmoeting of contact, bent u van harte welkom. En hebt u hulp nodig bij het zoeken naar passend vrijwilligerswerk, dan biedt het InfoPunt u graag een helpende hand.