Landelijke campagne ‘Deel je zorg’ van start

Publicatiedatum: 
10 nov 2020
Op maandag 9 november gaf minister Hugo de Jonge het startsein voor de landelijke campagne ‘Deel je zorg’. Deze campagne is bedoeld om mantelzorgers te stimuleren over hun zorgen te praten of hulp te zoeken. ‘Deel je zorg’ is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Voor een naaste zorgen, kan een uitdaging en heel intensief zijn. Het is daarom belangrijk dat u als mantelzorger ook voor uzelf zorgt. Dat u hulp vraagt als dat nodig is, aangeeft wanneer het voor u teveel wordt en weet waar u met uw zorgen en vragen terecht kunt.

Mantelzorgteam Vught

Het Mantelzorgteam Vught heeft in de volle breedte aandacht voor uw situatie. Het team luistert naar uw verhaal en wensen. Zij biedt kortdurende ondersteuning en denkt mee over de balans tussen zorg, werk en privé. Samen met u wordt er een oplossing gezocht zodat u kunt blijven mantelzorgen. Het Mantelzorgteam Vught bestaat uit een mantelzorgondersteuner van Vughterstede, een medewerker van Vivent, een sociaal werker van Welzijn Vught en vier mantelzorgconsulenten van Wegwijs+.

Geheugenwijzer

Deze handige wijzer geeft antwoord op veel gestelde vragen over het omgaan met dementie en wijst u de weg naar alle organisaties in Vught voor mensen met dementie en hun naasten. De Geheugenwijzer is gratis af te halen bij de Geheugenbibliotheek.

Kijk voor meer informatie op de website van Wegwijs+.