Laat het Testteam Toegankelijkheid maar komen!

Publicatiedatum: 
2 nov 2021
Het Testteam Toegankelijkheid bestaat uit elf enthousiaste vrijwilligers. Zij nemen ondernemers, locatie-eigenaren en evenementenaanbieders in Vught mee in de door hen ervaren toegankelijkheid. Ze laten zien wat er goed gaat, en waar het beter kan. Met als doel: letterlijk en figuurlijk zorgen voor minder drempels in onze samenleving.

Ervaren toegankelijkheid

Het Testteam Toegankelijkheid bestaat uit vrijwilligers. Sommigen kunnen zelf niet goed zien, zitten in een rolstoel of hebben een andere beperking. Anderen zijn bijvoorbeeld mantelzorger, thuiszorgmedewerker of ondernemer. Ze weten uit ervaring waar ze op moeten letten. Zij kunnen helpen om uw winkel, school, evenement, bedrijf, restaurant toegankelijker te maken. Dat doen ze niet met de centimeter in de hand; ze vertellen vooral wat ze ervaren bij het bezoek. Ze hebben daarvoor een training gehad.

Rapportage

Na een bezoek stelt het Testteam een rapportage op. Daarin worden de ervaringen systematisch verteld. Wat er goed ging, en waar verbetering mogelijk is. Het Testteam legt uit en onderbouwt, en vooral: doet eenvoudige suggesties voor verbetering. De insteek is positief, dus ook wat al goed gaat komt aan de orde.
 

Mooie samenwerking

Toegankelijk Vught, Ouderen Samen en Welzijn Vught zijn betrokken bij het Testteam. Voor kleine aanpassingen is er een speciaal potje, dankzij Ouderen Samen en Toegankelijk Vught.

Meedoen?

Wilt u een bezoek van het Testteam? Dat kan. Laat weten dat u interesse hebt via TestteamT@vught.nl of bel met 073 65 65 350. Vanzelfsprekend zijn hier geen kosten aan verbonden.

Als u zich aanmeldt, doorloopt u samen met het Testteam de volgende stappen:
1. U dient via mail een verzoek in tot een bezoek. Er wordt een afspraak gemaakt, het team werkt in
    tweetallen. Het Testteam komt nooit als ‘mystery-guest’.

2. Vervolgens vindt het bezoek plaats. Waar mogelijk wordt de locatie-eigenaar al meegenomen in
    wat het Testteam ervaart. Tijdens het bezoek krijgt u al zicht op zaken die goed gaan, en waar
    mogelijk praktische handvatten om de toegankelijkheid te verbeteren

3. Na het bezoek stelt het Testteam een schriftelijke rapportage op. Deze rapportage ontvangt u.
    Deze rapportage wordt niet verder verspreid.