Kunst Kameraad(je) Vught

Publicatiedatum: 
19 mrt 2020
In de gemeente Vught ontstaan er in deze moeilijke tijden veel mooie initiatieven en oplossingen. Ook Plaza Cultura heeft een nieuw initiatief in het leven geroepen: het Kunst Kameraad(jes) project. Met dit project hoop Plaza Cultura kunstenaars en mensen in een kwetsbare situatie in de gemeente Vught (met gepaste afstand) tot elkaar te brengen.

Een steuntje in de rug

Veel mensen zijn in een (extra) kwetsbare situatie terecht gekomen. Ouderen kunnen de deur niet uit, zieke kinderen net zo min, mensen met een beperking worden uit hun dagelijks ritme gehaald en er is onzekerheid over werk. Ook veel professionele kunstenaars en mensen in de culturele sector staan voor uitdagingen; opdrachten, lessen en evenementen vallen weg.

Verbinding

Om een verbinding te maken tussen kunstenaars en mensen in een kwetsbare situatie heeft Plaza Cultura, onder andere, welzijns- en zorginstellingen gevraagd na te denken wie dit persoonlijk gebaar zouden kunnen gebruiken en waarderen. Vervolgens wordt een kunstenaar voorgesteld aan deze persoon of gezin en gaan ze een telefoon- of digitaal gesprek aan, zodat ze elkaar beter leren kennen. Een Kunst Kameraad Koppel is gevormd. Daarna is de opdracht aan de kunstenaar om een persoonlijk en betekenisvol kunstwerkje te maken; dit kan in de vorm van een lied, een raamdansvoorstelling, een schilderij, een gedicht, een film of bijvoorbeeld een foto. Tot slot wordt het kunstwerkje gedeeld en worden ervaringen uitgewisseld.

Contact

Wil je meer informatie over dit project? Of ken je een persoon of gezin binnen de gemeente Vught, die nu extra kwetsbaar zijn en wel wat steun kunnen gebruiken? Neem dan contact op via info@plazacultura.nl of kijk op Plaza Cultura.