Jeugdlintje uitgereikt aan Joep ten Bokkel Huinink

Publicatiedatum: 
20 nov 2020
Vanmiddag, vrijdag 20 november, werd Joep ten Bokkel Huinink onderscheiden met een jeugdlintje vanwege zijn acties tegen vervuiling van de natuur. Vanwege de coronamaatregelen vond de uitreiking van het lintje op 20 november bij Joep thuis plaats, zodat zijn papa en mama samen het lintje op konden spelden.

Waarom krijgt Joep een jeugdlintje?

Wekelijks loopt Joep, samen met zijn zus Jet, een rondje in de buurt om zwerfafval te verzamelen en op te ruimen. Hij wilde dit veel grootser oppakken op World Cleanup Day op 19 september. Daarom mobiliseerde hij de hele buurt, zowel kinderen als ouders, om hem en zijn zus te helpen afval op te ruimen op het Isabellaveld. Afval dat achter was gebleven na de bouwwerkzaamheden. In totaal haalden ze 30 vuilniszakken op, die door de gemeente weer werden opgehaald. De kinderen die meehielpen, werden na afloop getrakteerd op limonade in het ‘winkeltje Joep en Jet’s knallers’. Een rijdende kraam gemaakt van bouwafval en pallets. Deze dag gaf iedereen een goed en voldaan gevoel. Ook voor Joep, de organisator. ‘Volgend jaar weer’, werd er al gezegd.

In een klein kasje kweekt de familie ook zelf diverse groenten. Joep is heel bewust bezig met milieu en natuur! Hij weet er heel veel van af en draagt dat ook over aan anderen, waaronder opa’s en oma’s.

Wethouder Heijboer: ‘Dit jaar reiken we maar een lintje uit. Maar ik ben ervan overtuigd, dat veel meer kinderen in Vught dit jaar een jeugdlintje verdienen.’

Dag van de Rechten

Elk jaar reikt wethouder Saskia Heijboer op de Dag van de Rechten van het Kind, 20 november, jeugdlintjes uit aan kinderen en jongeren uit Vught. Omdat dit soort huldigingen traditioneel gepaard gaan met veel contactmomenten en grote belangstelling van familie en vrienden hebben we dit jaar afgezien van een actieve campagne.