Het verhaal van Prins Hendrik

Publicatiedatum: 
27 aug 2019
Prins Hendrik is een toonaangevende sportvereniging met circa 2.000 leden. Naast het uitstralen van sportieve ambities hebben wij als vereniging onmiskenbaar een sociaal gezicht. Wij vinden het belangrijk dat wij een maatschappelijke functie hebben in de Vughtse samenleving. Daarom is Prins Hendrik ook een van de zes wijkpunten geworden.

Sportieve ambities

Prins Hendrik geeft onderdak aan beginnende en gevorderde lopers. Bij atletiek zijn er wedstrijdatleten die zelfs op Olympisch niveau deelnemen, maar ook veel jeugdleden die op speelse wijze kennis maken met de moeder aller sporten. De afdeling gymnastiek biedt een grote variatie aan mogelijkheden om te kunnen sporten. Van kleutergym tot wedstrijd- en recreatie turnen, dames en heren fit en ook free running. Ook hier is voor elke leeftijdsgroep wel wat te vinden. Plezier staat steeds voorop! Bijzonder binnen Prins Hendrik is het thema Uniek Sporten. Mensen met een beperking, zoals race runners, running blind en mensen met een niet-aangeboren hersenafwijking vinden onder deskundige begeleiding hier hun weg.

Sociaal gezicht

Prins Hendrik biedt onderdak aan Partou in het kader van de sport-buitenschoolse opvang. Jeugd Actief maakt gebruik van de faciliteiten en we hebben een prima relatie met MOVE Vught voor de naschoolse sportactiviteiten in Vught. Van jong tot oud komt eigenlijk iedereen in Vught wel in aanraking met Prins Hendrik.

Locatie

De fraaie atletiekaccommodatie op Stadhouderspark mag zonder overdrijven tot een van de best uitgeruste accommodaties in deze tak van sport worden gerekend. Naast Nationale Kampioenschappen schitteren ook jaarlijks de bekende Harry Schulting Games op de agenda. En uiteraard is het Stadhouderspark de start- en finishlocatie voor de niet meer weg te denken Riemersma Leasing Kangoeroeloop elk jaar op Tweede kerstdag. De gymnasten en turners vinden sinds 2014 hun ‘thuis’ in de fraaie accommodatie Vught-Noord direct gelegen naast de atletiekaccommodatie. Een unieke combinatie met de basisscholen daar!

Wijkpunt

Vanuit onze maatschappelijke functie fungeert Prins Hendrik ook als wijkpunt. Onder het bezielende beheer van Mary van den Brand en haar vrijwilligers staat het clubhuis en de accommodatie hier elke vrijdagmorgen van 09:00 tot 12:00 uur open voor een kopje koffie, een sportieve wandeling of bijvoorbeeld deelname aan ‘sjokken voor joggen’ en voor mensen met een niet aangeboren hersenafwijking problematiek. Neem eens de moeite, kom gerust eens langs. U krijgt er geen spijt van.

Meer informatie: Rien van Haperen, voorzitter@ph.nl of www.ph.nl