Het verhaal van de Rode Rik

Publicatiedatum: 
18 jun 2019
Vanaf het begin, nu zeven jaar geleden, ben ik een trouwe bezoeker van de Rode Rik. Ik woon in de buurt en kom dagelijks even koffie drinken. Ook eet ik twee keer in de week mee en ben ik er vaak op de gezellige zondagmiddagen. De Rode Rik is voor mij echt thuiskomen. Sterker nog, ik kom ervoor uit bed!

Met een glimlach

Ook vele andere buurtbewoners zijn trouwe bezoekers. ‘Het is zo heerlijk in de buurt en het is er zo gezellig. We worden door de vrijwilligers altijd heel welkom ontvangen.’ Veel buurtbewoners zijn ook vrijwilliger. ‘Het is fijn om nuttig en zinvol bezig te zijn. Dan zie je mensen met een glimlach de deur uit gaan, dat geeft mij écht een goed gevoel.’

Steeds leuker

‘Het is hier de laatste tijd steeds leuker.’ Een uit het hart gegrepen reactie van een vrijwilliger en tevens buurtbewoner. ‘Iedere keer is er weer iets nieuws. Zoals het optreden van de band RUM afgelopen zondag. Ik heb mijn dienst geruild, zo’n gave band.’ Dankzij de subsidie van het Oranje Fonds voor Zomeractiviteiten voor ouderen was dit mogelijk. Een resultaat van een waardevolle samenwerking met Seniorenbus Vught, ABZ en Ouderen Samen.

Ook voor kinderen en jeugd

Ook kinderen en jongeren worden met open armen ontvangen in de Rode Rik. Tijdens de zomervakantie zijn er weer twee mooie Kids-doe-middagen voor alle kinderen van de basisschool die niet op vakantie zijn. En voor de jeugd is er binnenkort (gratis) een hip-hop workshop. Ook mogelijk door een bijdrage van het Oranje Fonds.

In beweging

En ook letterlijk blijft de Rode Rik steeds in beweging. Met sinds dit jaar de maandelijkse gezonde lunch en bewegen op woensdag, dansen op zondag en actief sporten en bewegen tijdens de Burendag met Olga Commandeur.

Kracht van samenwerking

Wat maakt de Rode Rik zo bijzonder? Dat is toch echt de kracht van samenwerking en de organische manier van werken. Met de vele vrijwilligers en de vele Vughtse organisaties. ‘Elk idee dat mensen met elkaar in contact brengt en verbindt, daar gaan we mee aan de slag’, vertelt Arno van der Lee, beheerder van de Rode Rik, enthousiast.

U bent altijd welkom!

De Rode Rik is een samenwerking tussen een bewonersafvaardiging, Ouderen Samen, Welzijn Vught en Woonwijze. Kijk voor meer informatie over het programma en de mogelijkheden op www.roderik2.nl.