Grip op uw geldzaken nu en in de toekomst

Op dit moment is veel onzeker. In deze periode maakt u zich misschien zorgen over uw gezondheid en wellicht ook over uw financiële situatie. Op deze pagina informeren we u over organisaties en instanties waar u terecht kunt en geven we tips om weer controle te krijgen en te houden op uw geld. Hoe eerder u grip hebt op uw geldzaken, hoe beter het is.

Tips

Als u (tijdelijk) niet kunt betalen

Hebt u minder inkomen en niet genoeg geld om uw rekeningen te betalen? Wacht niet tot u herinneringen of aanmaningen krijgt, maar kom in actie. Daarmee voorkomt u boetes en grotere geldproblemen. Wat kunt u doen?

 • Bel met het betreffende bedrijf: woonstichting, bank, etc. Leg uw situatie uit en kijk samen naar een oplossing, zoals betalen in termijnen of uitstel van betaling. Denk hierbij aan huur, hypotheek, energie, zorgverzekering, etc.
 • Vraag schriftelijk uitstel van betaling aan. Zie een voorbeeldbrief op de website van Nibud
 • Vermijd stress en vraag hulp bij financiële problemen en schulden. U kunt gratis advies en ondersteuning krijgen bij de (schuld)hulpcoaches van Vincentiusvereniging Vught tijdens het inloopspreekuur elke woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur in het Vincentiushuis aan de Ketting 20. U kunt ook contact opnemen voor een afspraak via hulpverlening@vincentiusvught.nl of bellen naar 06 30 02 70 73 op dinsdag- en donderdagochtend
 • Hebt u betalingsachterstanden of andere beginnende geldproblemen? Neem dan contact op met Wegwijs+. Samen met u kijkt Wegwijs+ wat u kunt doen om grotere problemen te voorkomen. Meer informatie vindt u op de website van Wegwijs+

Waarop kan ik besparen?

De corona-uitbraak betekent voor u misschien een ingrijpende inkomensdaling. Bekijk welke uitgaven noodzakelijk zijn en welke u, misschien tijdelijk, kunt schrappen?

Persoonlijk budgetadvies Nibud

Het Nibud persoonlijk budgetadvies geeft u in drie stappen inzicht in uw inkomsten en uitgaven. Daarnaast vindt u op website tips die u helpen om goede, eigen geldkeuzes te maken en praktische bespaartips. Meer informatie vindt u op de website van Nibud.

Tien geldtips

Op de website van Wijzer in Geldzaken staan tien geldtips om eventuele geldzorgen te voorkomen.

(Schuld)Hulpcoach

Wilt u in een persoonlijk gesprek een budgetplan opstellen of hebt u vragen over financiën? Kom dan naar het inloopspreekuur elke woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur in het Vincentiushuis aan de Ketting 20. Vrijwilligers zitten voor u klaar! U kunt ook een afspraak met een (schuld)hulpcoach van Vincentiusvereniging Vught maken op het gebied van financiën via tel. 06 30 02 70 73 op dinsdag- en donderdagochtend. Of mailen naar hulpvincentius@vught.nl.


Hulp nodig bij uw geldzaken?

Ik wil mijn leven weer op orde krijgen. Ik heb geen overzicht meer van mijn financiële situatie. Hoe kan ik beter met mijn geld omgaan? Ik wil niet meer in de problemen komen, hoe voorkom ik dat? Ik wil weer vertrouwen krijgen in mijzelf. Kortom u kunt ondersteuning gebruiken. Neem contact op met budgetbeheer/coaching via wegwijs@vught.nl of bel tel. 073 65 80 750.

Recht op inkomensondersteuning?

Als (een deel) van uw werk door deze crisis tijdelijk ophoudt, hebt u mogelijk recht op tijdelijke inkomensondersteuning. Hebt u een arbeidscontract? Uw werkgever kan bij de overheid hulp vragen zodat hij/zij uw salaris door kan betalen. Als zzp’er regelt u dit zelf. Er zijn verschillende regelingen:

Landelijke regelingen voor ondernemers

Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud (NOW) 

Bedrijfslening

Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS)

Zorgverzekeraars Nederland

Belastingdienst

 • De Belastingdienst biedt ook coronamaatregelingen
 • Uitgebreide informatie vindt u op Belastingdienst

Regelingen Gemeente Vught

Kijk voor alle regelingen die de gemeente Vught heeft op de website van Wegwijs+

Ondersteuning en informatie

Bij wie kan ik terecht?

Hebt u behoefte aan een luisterend oor of maakt u zich zorgen? Dan kunt u contact opnemen met:

Vught voor elkaar: 

Wegwijs+


Ook u kunt helpen!

Vught heeft een groot sociaal kapitaal, u dus ook. Dit zijn namelijk de mensen en middelen om ons heen waarmee we samen onze sociale gemeenschap bouwen, op basis van vertrouwen en gunnen. Sociaal kapitaal is van onschatbare waarde.

 • In deze tijd is het juist belangrijk om elkaar te helpen. De één heeft een vraag, de ander de oplossing
 • Vraag en bied hulp, leen uit waar een ander om zit te springen en wat u zelf niet direct nodig hebt
 • Bundel krachten met andere ondernemers door online te netwerken en deel uw zorgen, inspiratie en successen

Neem contact op met Vught Voor Elkaar Helpt! via de wesbite van Vught voor Elkaar


Interessante websites

 • Nibud - informatie, advies en tools over financiën, zoals een persoonlijk budgetadvies en begrotingstools
 • Geldfit - helpt en geeft advies over geldzaken
 • Corona Geldhulp - informatie voor ondernemers en werknemers over overheidsregelingen, andere maatregelen en instanties waar u terecht kunt in uw gemeente.
 • Wijzer in Geldzaken - informatie over mogelijke geldzorgen en tips, zoals een digitaal huishoudboekje met allerlei toepassingen
 • Zelf je schulden regelen - informatie en advies voor als u zelf aan de slag wil gaan met uw schulden
 • Belastingdienst - actuele informatie over de genomen maatregelen om de gevolgen voor de ondernemers te verzachten, zoals het vragen om bijzonder uitstel van betaling of om uw voorlopige aanslag aan te passen
 • UWV - actuele informatie en veelgestelde vragen de NOW-regeling voor werkgevers en informatie voor leveranciers
 • Coronaloket - loket voor alle ondernemersvragen door het Coronavirus en actuele informatie over bedrijfsvoering, personeel en regelgeving
 • RIVM - actuele informatie over het Coronavirus in Nederland
 • Rijksoverheid - informatie over de Nederlandse aanpak over het Coronavirus
 • ZN - actuele informatie nieuwsberichten over de Corona effecten in de zorg en de continuïteitsbijdrage van Zorgverzekeraars Nederland
 • RVO - actuele informatie, vragen en antwoorden over de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS)