Deel dit niet met je vrienden!

Publicatiedatum: 
28 mrt 2019
Op donderdag 28 maart start GGD Hart voor Brabant met de vaccinatiecampagne Meningokokken ACWY. Met de slogan: 'deel dit niet met je vrienden' ontvangen in onze regio ongeveer 60.000 jongeren een uitnodiging om de prik tegen meningokokkenziekte ACWY te halen. Meningokokkenziekte is een besmettelijke ziekte die bloedvergiftiging of hersenvliesontsteking kan veroorzaken. Sinds 2015 neemt het aantal gevallen van meningokokken W toe, vooral bij tieners. Kijk voor meer informatie op www.ggdhvb.nl/meningokokken.

Wie ontvangen een uitnodiging?

Jongeren geboren in 2001, 2002 en jongeren geboren tussen 1 januari en 1 mei 2004 hebben begin dit jaar een uitnodiging van het RIVM ontvangen. In mei en juni krijgen jongeren geboren in 2003 en 2005 een uitnodiging. Jongeren van 14 jaar (geboren tussen 1 mei en 31 december 2004) hebben vorig jaar al een oproep gehad.

Twaalf vaccinatiesessies

De GGD Hart voor Brabant organiseert in totaal twaalf vaccinatiesessies verspreid over zes locaties in de regio: Boxmeer, ’s-Hertogenbosch, Oss, Schijndel, Tilburg en Waalwijk. De vaccinatiecampagne in de regio GGD Hart voor Brabant vindt plaats van 28 maart tot en met 28 juni.

Meer informatie

Wil je meer weten over meningokokkenziekte, het risico op de ziekte en de gevolgen van meningokokkenziekte, kijk dan op www.deelditnietmetjevrienden.nl. Wil je weten waar en wanneer de GGD vaccineert tegen meningokokken ACWY? Kijk dan op www.ggdhvb.nl/meningokokken. En heb je vragen? Dan kun je altijd naar de GGD bellen via een speciaal telefoonnummer 088 36 86 555.

Lees het volledige verhaal van Sterre op www.deelditnietmetjevrienden.nl/sterre.