De week van de Pleegzorg

Publicatiedatum: 
26 okt 2021
In de Week van de Pleegzorg wordt er extra aandacht besteed aan de werving van pleegouders. Pleegouders zijn van onschatbare waarde voor kinderen én heel hard nodig. In deeltijd, kortdurend of voor langere tijd. In de Week van de Pleegzorg wil Pleegzorg Nederland, onderdeel van Jeugdzorg Nederland, ouders enthousiasmeren voor het pleegouderschap.

Bij je eigen ouders opgroeien: voor veel kinderen is het de normaalste zaak van de wereld. Toch wonen veel kinderen voor korte of lange tijd in een pleeggezin. In Nederland wachten nog ruim 800 kinderen op een pleeggezin. Zij wonen nu op een plek die niet stabiel is. Om deze kinderen een thuis te bieden, zijn er meer pleegouders nodig.

Wilt u een verschil maken voor een kind?

Bent u positief ingesteld, denkt u oplossingsgericht en hebt u een hart voor kinderen? Dan is pleegouder zijn misschien iets voor u. Hebt u interesse? Laat u dan altijd vooraf goed voorlichten en bedenk welke opvang het beste bij uw eigen situatie past. Er zijn verschillende mogelijkheden: kortdurende opvang, vakantieopvang, crisisopvang of langdurige opvang. Pleegouder zijn brengt u veel, maar het kost u soms ook veel energie.

Wilt u het verschil maken voor een kind? Of zoekt u informatie over pleegzorg? Neem dan contact op met Oosterpoort of kijk op openjewereld.nu