ANWB AutoMaatje binnenkort ook in de gemeente Vught

Publicatiedatum: 
9 okt 2020
ANWB AutoMaatje is een vervoerservice voor en door eigen inwoners en wordt ingezet in samenwerking met de Seniorenbus. Ook in de gemeente Vught gaan we hier gebruik van maken. Om het project in goede banen te leiden, is Margriet Jansen op 1 september aangesteld als coördinator ANWB AutoMaatje bij Welzijn Vught. Margriet komt uit de gezondheidszorg en heeft gewerkt met mensen met een beperking en in de Thuiszorg.

Margriet: ‘Als eerste laat ik inwoners van Vught en Cromvoirt kennis maken met het ANWB AutoMaatje. Wat houdt het in en voor wie is deze vervoerservice precies bedoeld. Voordat ANWB AutoMaatje van start kan gaan, hebben we vrijwilligers nodig. Vrijwilligers met een eigen auto, ook wel ‘AutoMaatje’ genoemd. Maar ook planners die de ritten goed gaan regelen.

Vervoer voor en door inwoners

Onder de mensen blijven, is voor iedereen ontzettend belangrijk. Ook voor diegenen die minder mobiel zijn. Omdat zij iemand anders niet willen belasten, is vervoer vaak een probleem. Maar met het ANWB AutoMaatje is dat verleden tijd. Deze vervoerservice, binnen en buiten de gemeente Vught, geeft minder mobiele inwoners de gelegenheid om mee te doen aan het maatschappelijke en sociale leven én voorkomt eenzaamheid. Op verzoek worden zij naar familie, vrienden, activiteiten, winkels of de kapper gebracht. Net waar iemand behoefte aan heeft. Ik verwacht zeker dat inwoners hier gebruik van willen en gaan maken.

Aanmelden als vrijwilliger?

Om eerlijk te zijn, denk ik dat er wel Vughtenaren zijn, die graag iets willen betekenen voor anderen met een beperkte mobiliteit. En deze zijn hard nodig. Want géén vrijwilligers, géén ANWB AutoMaatje in de gemeente Vught. Interesse om vrijwilliger bij AutoMaatje te worden? Meldt u zich dan aan via automaatje@welzijnvught.nl of bel 073 20 68 140. Er volgt een informatiebijeenkomst zodra de coronamaatregelen dit toelaten. Zodat we daarna zo snel mogelijk met AutoMaatje Vught kunnen starten.

Eerste rit

Afhankelijk van de coronamaatregelen, vindt naar verwachting de eerste rit in november plaats. Inwoners uit de gemeente Vught kunnen zich dan aanmelden en gebruik gaan maken van ANWB AutoMaatje. Vanaf 1 januari 2021 is dit ook mogelijk voor inwoners uit Helvoirt.’

Meer informatie

ANWB AutoMaatje Vught is bereikbaar via automaatje@welzijnvught.nl en van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 13.00 uur via tel. 073 20 68 140. Voor meer informatie, kijk op de website van Welzijn Vught.